Miody

Miód od czasów starożytności odgrywa szczególną rolę w medycynie naturalnej. Wartość prozdrowotna wynika z bogactwa enzymów pochodzących z gruczołów ślinowych owadów. Enzymy te mają działanie bakteriobójcze, dlatego miody doskonale sprawdzają się w leczeniu infekcji i chorób oraz zwalczaniu grzybów chorobotwórczych. Ten jedyny w swoim rodzaju produkt jest bogaty mikroelementy, takie jak potas, magnez, wapń, żelazo czy fosfor oraz witaminy, m.in. A, B1, B2, B6, B12, C, kwas foliowy, pantotenowy i biotynę. Poszczególne rodzaje miodu różnią się właściwościami. W naszej ofercie znajdują się lecznicze miody z Nowej Zelandii: Manuka, Kamahi, Rewarewa czy Tawari – wszystkie bogate w Methylglyoxal (silny, naturalny antybiotyk). Methylglyoxal sprzyja leczeniu infekcji i stanów zapalnych, przyspiesza gojenie się ran, chroni przed zakażeniami organizmu.

Produkt dodany do listy życzeń
Produkt dodany do porównania